Om Havskajaker Det finns inga produkter

Om Havskajaker
Vad är en Havskajak Sport ?

De kajaker som, enligt vår uppfattning, platsar i kategorin ”Havskajak Sport” (eller sportiga havskajaker om man så vill) är snabba allround kajaker som fungerar bra både i havs-/skärgårdsmiljö och lite lugnare vatten.

Vi tycker att de skall vara relativt långa, för bra sjövärdighet och goda fartegenskaper över längre distanser. Inte väga för mycket, för hanterbarheten och accelerationen. Viktigt är även att de kan utrustas med ett justerbart styrsystem med fotstöd samt justerbar sits. Detta för att du skall kunna ha rätt paddelteknik och bekväm sittställning under längre distanser.

Dessa kajaker går även under benämningen Multisportkajaker och bör för det användningsområdet även kunna utrustas med släproder.

Den sportiga havskajaken kan vara en utmärkt träningskompis under den kalla årstiden då den är förhållandevis stabil och att du sitter hyfsat skyddad.

Kännetecknande för dessa kajaker är även att de är byggda något mer robust än t.ex. renodlade Motionskajaker.

Vill du köpa en kajak som du skall kunna använda både till träning, motionslopp och turpaddling, i såväl havs-/ skärgårdmiljö och lugnare vatten ?

- Då är detta definitivt kajaker du bör titta på.

Det finns inga produkter i denna kategori.